Abeceda

A B C D E F G H CH I J K L
M N O P Q R S T X Y Z
Ztrácíte se v nabídkách, chcete se vyznat v základních pojmech každého cateringu?
Využijte k tomu náš slovník!
APERITIV
„Dáme si aperitiv, ať nám ještě trochu vyhládne?“
Věta, kterou znáte od prarodičů, nejlépe vystihuje podstatu celého rituálu.
Úkolem aperitivu je nachystat chuťové buňky na nadcházející hostinu,
povzbudit žaludek a zpříjemnit čekání na servírování pokrmu.
Aperitiv může být alkoholický i nealkoholický, naši hosté mají nejraději
Prosecco Bedin DOC, Hugo Spritz a Campari.
Aperitivu by mělo být skutečně jen malé množství.
Jeho protějškem pak je digestiv, který se podává na závěr.
Aperitiv se často plete s welcome drinkem, který může vypadat podobně,
v rámci eventu či hostiny se ale jedná o zcela jinou záležitost.
Welcome drink se nabízí hostům hned po příchodu a doprovází je pak
po celou cestu ke stolu. Na významných eventech a společenských akcí
by měla být možnost welcome drink v rámci společenských konverzací doplnit.



BBQ
BBQ milujeme a během léta ho rádi zapojujeme jak do zahradních slavností,
tak svatebních cateringů a street food hostin po celé Praze a okolí.
K našim nejlepším receptům patří grilovaný flap steak s chimichurri.
Na grilu připravujeme i zákusky, třeba grilovaný ananas s vanilkovou omáčkou.
A budete-li chtít, připravíme pro vaše hosty i opékací pruty,
ohýnek a jedinečné špekáčky od řezníka Kloudy.



CATERING PRAHA
Foodway Catering patří k největším pražským cateringům, na trhu je od roku 2014.
Výrobní zázemí a kuchyně má v pražských Kbelích, odkud vyjíždí na lokace po celé Praze a okolí.
Doma je v Národním domě na pražských Vinohradech, exkluzivně pak vaří
na celé řadě dalších lokací jako je Empire Hall, klub Epic atd.
Při zadání hesla catering Praha se ve vyhledávačích na prvních místech neobjevíme.
Namísto placené inzerce za nás mluví skvělé reference a stovky realizovaných eventů
s vysokým hodnocením. Nejradši připravujeme servírované večeře
v kouzelných pražských lokacích. Chcete poradit s jejich výběrem?
Napište nám! Za ty roky známe téměř všechny!



DEGUSTAČNÍ MENU
Výběr chodů v menší gramáži pod taktovkou šéfkuchaře,
to jsou naše degustační menu na různá témata a přání.
Degustační menu párujeme s víny nebo s dalšími nápoji.
Nejraději máme degustační menu inspirována přírodou,
sestavujeme je z aktuálních, čerstvých a lokálních surovin.



ETAŽÉR
Etažéry, popřípadě stojany na cukroví, mohou být porcelánové,
keramické nebo dřevěné, ve všech případech je jejich cílem vykouzlit
na sváteční tabuli dokonalou atmosféru. Etažéry jsou vždy velmi elegantní,
často ručně malované a stojí v centru pozornosti sladkých barů svatebních hostin,
firemních večírků a sladkých cukrárenských koutků určených pro networking.
My je často používáme pro vyskládání slaných kanapek, zákusků, ovoce,
jednohubek a dalších pochoutek. Etažér stojí na stole, obsluha ho nikdy nenosí v ruce.
Naše etažéry mají designy pro různé příležitosti, od zlatého etažéru na svatby,
až po dřevěný etažér na street food akce.



FIREMNÍ CATERING
Firemní catering, to je chutná kapitola založená na dlouhodobé spolupráci,
oboustranné spokojenosti, důvěře a neustálé invenci!
Do kanceláří doručujeme krabičkové obědy i pravidelné, zdravé
a energeticky vyvážené svačiny. Při významných příležitostech připravíme rautové obědy
nebo tematické snídaně. K našim stálým klientům patří Citic, Alteryx,
Astron group, Česká spořitelna a 3L Studio.



GIN & TONIC
Pojďme se podívat na jeden z nejoblíbenějších koktejlů současnosti,
k jehož základní přípravě stačí gin, tonik a led. Obvyklou ozdobou je pak limetka, citron
nebo salátová okurka. Gin & Tonic se servíruje ve vysokém skleněném poháru,
který se před podáváním nachladí v ledové vodě. Nejprve byl určen pro letní večery,
v poslední době se tento původně anglický nápoj servíruje po celý rok.
Barmani Foodway Catering pro vás mají několik jedinečných variant,
například Brockmans Gin s Fever Tree tonikem a ostružinami, makový gin Žufánek
s Bohemsca tonic jalovec nebo růžový gin s třešňovým tonikem



HOSTINA
Hostina je krásné slovo. Je z něj cítit chutné jídlo, spousta chodů,
radost ze společného setkání, ze slavnostní příležitosti. Hostina není tak formální
jako galavečeře, na jejím konci si hosté mění místa, povstává se s plnou číší vína,
připíjí na budoucnost i minulost, slaví se radost z hojnosti i ze života.
A právě proto máme hostiny rádi. Rádi servírujeme pokrmy doprostřed stolu,
často ještě v hrncích a mísách, tak, aby si každý mohl nabrat to, co mu chutná.
Hostiny připravujeme na různá témata a k různým příležitostem, nejradši ale máme ty,
které servírujeme na louce, pod košatými stromy nebo v podloubí vesnických stavení.



CHLEBÍČEK
Obložený chlebíček, nehasnoucí to hvězdu české gastronomie, se řada znalců
snaží zahraničním turistům představit jako open sandwich.
S tím my nesouhlasíme! Naše chlebíčky na domácí vece či celozrnném chlebu
rozhodně nejsou otevřenou bagetou, na kterou někdo zapomněl přiklopit horní část.
Naše chlebíčky, hrdé to součásti všech office cateringů, konferenčních cateringů,
maturitních plesů a dalších společenských příležitostí, žádnou další část pečiva
nahoru nepotřebují. Všechny ty čerstvé a vždy domácí pochoutky
je třeba vidět v celé jejich kráse!



INSPIRACE
Gastronomii musíte milovat, potom k vám nápady přicházejí samy, a to i ve chvílích,
kdy je vůbec nečekáte. Nejvíc nás inspirují ostatní kolegové z gastra,
kteří se nebojí experimentovat, dále pak zahraniční cesty a sezónní výzvy.



JEDNOHUBKY
Jednohubky patří k tradicím české kuchyně. V klasických jednohubkách
bývají často zapíchnutá dřevěná párátka, která drží jednotlivé části,
tj. pečivo, pomazánku a různorodou oblohu, pohromadě. V našich nabídkách ale častěji
najdete kanapky či koktejlové chlebíčky, do kterých párátko rozhodně nepatří.
Zakládáme si na jejich dokonalém vzhledu i chuti, protože právě kanapky jsou první věcí,
kterou na cateringových eventech ochutnáte. Často jsou součástí tzv. flying buffetu,
nejsou založeny na stolech, ale nabídne vám je k welcome drinku naše obsluha.
Kanapky připravujeme ze sezónních surovin, často se inspirujeme i tématy celého eventu.
Kanapky mohou prozradit, v jakém duchu se celá akce ponese.
Naše kanapky vystupují i samy, a to jako kreativní, chuťově dokonalé a vizuálně atraktivní
občerstvení na odpoledních koktejlech a malých občerstveních.
K nejoblíbenějším kanapkám patří vepřová panenka s avokádem, rajčatovou salsou
a koriandrem, na akcích pak jen málokdy chybí hovězí tatarák s hrubozrnnou hořčicí
nebo kozí sýr s marinovanou hruškou.



KONFERENČNÍ CATERING
Toto je opravdu oblíbená disciplína, po našem cateringu hosté v sále neusnou!
Z čerstvých, lehkých a pro trávení jednoduchých surovin připravujeme osvěžující
a na konzumaci velmi jednoduché menu. Základem konferenčního cateringu
je stále ještě coffee break, do kterého zařazujeme osvěžující šťávy a výběr kvalitních čajů.
Pro osvěžení akce přidáváme k obědům life cooking stage a jídlo dokončujeme přímo před hosty.
Konferenční cateringy připravujeme nejčastěji v Národním domě na Vinohradech,
ve Šlechtově restauraci, v DOX+, v České národní bance a dalších lokacích!
Přijedeme za vámi kamkoliv!


